Oficiální mezinárodní soutěže ve freestyle scooteringu jsou zaštítěné federací World skate. Federace World skate (WS) vznikla v roce 1924 a v současné době sdružuje většinu kolečkových sportů vč. SKATEBOARDINGU a FREESTYLE SCOOTERINGU. Vzhledem k tomu, že WS je zařazena do Olympijského programu, je cesta na Olympijské hry pro freestyle scootering pootevřená :-)

MISTROVSTVÍ SVĚTA VE FREESTYLE SCOOTERINGU: MADRID, 16-18.6.2023

16-18.6.2023 se v rámci akce "Madrid Urban Sports" (MUS) jede oficiální mistrovství světa ve freestyle scooteringu. Českou Republiku budou reprezentovat dva jezdci: David Šenkýř a Matěj Pekárek. Na bezproblémový chod výpravy měl dohlédnout člen výkonného výboru CSA Ivan Tuček, ale ten se bohužel těsně před závodem zrakvil a na akci nepojede. Víc informací ohledně závodu budeme průběžně doplňovat. K nahlédnutí jsou nyní informace na stránkách World Skate ZDE a na webu MUS - Madrid Urban Sports. Právě nám přišly dresy pro Českou freestyle scooter reprezentaci.


Street park je inspirován nejslavnějšími Madridskými spoty: Puente Juan Bravo a Spot Congreso. Architekti skateparku se rozhodli, že přenesou ducha nejznámějších street spotů světa přímo do závodu. Park nabízí spoustu technických překážek s geniální návazností, určitě se můžeme těšit na perfektní sérky! Dominantou celé street zone je obří skleněný box! Co myslíte - uvidíme od někoho blun na vrcholku skleněný rakve?

Disciplína park se pojede v opravdu monstrozním skateparku. Radiusy až 4,5m vysoký, velký wallride, kde závodníci budou moct nabrat rychlost na jeden z největších flyboxů v Evropě, spiny, boxy, radiusy, transfery... Nemůžeme se dočkat jízd nabitých vysokými polety a šílenými transfery!


Zůstaňte s námi, sledujte naše sociální sítě, web CSA, budeme vás pravidelně informovat o vývoji událostí. O nejžhavějších novinkách, o world firsts, který zrovna padly, o tom, jak si vede Česká reprezentace... Těšit se můžete i na fotky, videa a na live stream! Nezapomeň - Mstrovství světa ve freestyle scooteringu už za dva týdny!

Czech Scooter Association, z.s.

Bubenské nábřeží 306/13, Hala č. 11

170 00 Praha 7 - Holešovice

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© Copyright 2022 czechscootering.cz All Rights Reserved.